Når du skal finde den rigtige foder til dine kaniner, så er der flere ting, du bør overveje. For hvordan sikrer du dig, at dine kaniner får den rigtige mængde vitaminer, så næringen i kaninkosten er så god som mulig.

 

I dette indlæg vil du blive en anelse klogere på, hvordan du vælger det bedste kaninfoder.

 

Hvad skal kaninfoder i hvert fald indeholde?

Inden du kan træffe den store beslutning i forhold til, hvilket foder du skal give dine kaniner, så er det en god idé at have en grundlæggende forståelse for, hvad kaniner rent faktisk har behov for at indtage. Med den viden vil det være væsentligt nemmere at sørge for, at kaninerne får den bedste næring.

 

Som tommelfingerregel skal kaninfoder fylde ca. 5% af den daglige diæt, mens hø, gulerødder osv. skal udgøre den primære kost.

 

Kaninfoder indeholder både græs, råfibre, protein, calcium og fedt, men det kan være en god idé at snakke med en fagkyndig person, såsom en veterinærsygeplejerske, dyrelæge eller lignende, hvis du er i tvivl omkring, hvilket kaninfoder du skal vælge.

 

Hvad er forskellen på piller og gnavermix?

Som udgangspunkt bør du aldrig købe gnavermix, eller mixede produkter i det hele taget, til din kanin, da denne form for kaninfoder indeholder en masse ting, som din kanin reelt ikke har brug for.

 

De rene piller er derfor at foretrække, da de specifikt er tilegnet kaniners behov og indeholder alle de næringsstoffer, som holder kaninen sund og rask.

 

Som alternativ kan du supplere kaninfoderet med friske grøntsager i stedet for, da din kanin vil elske at spise dette, og det også næringsmæssigt er godt for kaninerne.

 

Hvilke mærker af kaninfoder er bedst?

Der findes mange brands på markedet af kaninfoder, og som du måske kunne forstå på ovenstående afsnit, så er det bestemt ikke alt foder, der er velegnet til kaniner.

Alt efter hvad situationen er, altså om din kanin egentlig har behov for at tabe sig, tage på, eller noget derimellem, så har de forskellige mærker nogle spidskompetencer.

 

F.eks.er kaninfoder fra Burgess Excel enormt populært, da de producerer kaninfoder til mange forskellige typer kaniner. Foderet indeholder en stor mængde naturlige fibre, og foderet er også både godt for fordøjelsen, øjnene, huden og kaninens velvære i det hele taget.

 

Ellers er der også mærker som Bunny Nature og JR Farm, som også tilbyder kvalitets kaninfoder.

 

Er du på jagt efter mere inspiration, så kan du også hoppe ind på www.jha-kaniner.dk, hvor du finder meget information omkring kaniner og kaninfoder.