Er du den heldige ejer af et krybdyr, og leder du efter det perfekte insektfoder? Så prøv med springhaler! Springhaler er et utrolig smart insekt, som også er virkelig lækkert for dine krybdyr. Læs med her, og find ud af hvorfor!

Nyttefuldt foderdyr

Springhaler er små primitive leddyr, som i naturen lever under jorden. Der findes rigtig mange forskellige arter af springhaler, faktisk op til flere tusinde. Disse smarte insekter lever af at spise og nedbryde plantemateriale, og derfor er de perfekte, at lade flytte ind i dit krybdyrs terrarie. Springhalerne kan nemlig klare sig af den praktiske oprydning i terrariet ved at spise efterladte madrester, nedbryde plantemateriale og spise afføring. På den måde er Springhalen faktisk med til at holde terrariet rent og pænt, samtidig med at de er lækkert foder for dine terrariedyr.

Et produktivt insekt til hjemmet

Du kan sagtens holde springhaler i dit hjem i lang tid efter du har modtaget dem. Dine springhaler vil formere sig enormt hurtig, hvis du passer dem ordentlig, og sørger for de har adgang til rigelig med mad. Springhaler er derfor nemme, at holde derhjemme, og du kan have glæde af dem som foderdyr i lang tid. Springhalerne elsker fugtige miljøer, så de trives storartet i selv et vådt terrarie. En springhale kan nemt lægge op til tusinde æg på en uge, så når først du har springhaler i hjemmet, har du et selvforsynende lager af mad til dit krybdyr. Det er dog vigtig, som det er med alle former for dyr og insekter, at du passer godt på dine foderdyr.

Insektsnacks i bevægelse

Dit krybdyr vil elske at spise sig mætte i nærende springhaler, så sørg for at have rigeligt til dit terrarie. Hvis der er godt med organisk materiale vil de trives storartet. Der vil derfor komme masser af liv i terrariet sammen med dit krybdyr.

Springhaler har fået deres navn grundet den springgaffel, som de har under kroppen, der gør de kan hoppe, når de føler sig skræmte. Derfor er der masser af liv og bevægelse i en springhale, hvilket er spændende for dit krybdyr. Det er en del af dit krybdyrs naturlige instinkt, at jage levende insekter, derfor er en hoppende springhale en god udfordring. Se dit krybdyr øve sig i, at indfange dens frokost i dens terrarie, hvilket er både sundt for dyret, og underholdende at betage.