Det at være hundeejer kan på mange punkter godt være lidt udfordrende, især i starten. Jo mere du kommer til at kende din hvalp, og forstå den, det bedre bliver dit forhold med din hvalp. For at få den bedste start med din hvalp kan det være en god idé at tage til hvalpetræning. Her får du og din hvalp muligheden for at lære hinanden at kende, i kommer til at møde andre hunde og deres ejere. Derudover kommer din hund også til at lære en masse nye ting, som gør det nemmere for dig at håndtere den i fremtiden.

Hvad er hvalpetræning?

Hvalpetræning er netop som det lyder. Det er træning for din hvalp. Hvalpetræning giver dig muligheden for at lære din hvalp en masse ting som kommer til at hjælpe dig med at håndtere den, når den bliver større. Til hundetræning kommer din hvalp til at lære at gå pænt i snor uden at trække. Den bliver lært sit, dæk, følge, plads, og fod. Derudover kommer den også til at lære at komme, når den bliver kaldt på. Men hvalpetræningen er ikke kun til hvalpen, det er også til dig. Du kommer til at lære at læse din hunds sprog og signaler. Du kommer også til at lære hvordan man skaber kontakt og fundament for læring. Dette gør det nemmere for dig at træne din hund, så den også lytter til hvad du siger. Der bliver også skabt tryghed og tillid mellem dig og din hvalp.

Hvorfor er det en god idé at tage til hvalpetræning med din hvalp?

Der er flere grunde til hvorfor det er en god idé, at tage til hvalpetræning med din hvalp. En af de vigtigste grunde er at, din hund kommer til at blive velopdragen. Dette gør det nemmere for dig at håndtere den i fremtiden, men også gør det sikkert for dig at tage din hund med dig forskellige steder i fremtiden. Til hundetræning kommer I til at møde en masse forskellige typer hvalpe og hundeejere. Når din hund fra en ung alder møder andre hunde, lærer den hvordan man omgås andre hunde. Hvilket gør at du nemmere kan styre din hund, hvis I skulle støde på andre hunde og hvalpe, mens I er ude og gå.

Som hundeejer er det vigtigt at du opdrager din hund fra den er en lille hvalp. Ellers kan det blive svært for dig at håndtere hunden, og den kan være til farer for andre.