Det sengesæt, som du vælger at bruge, har meget stor indflydelse på din søvnkomfort. De fleste af os har dog ikke en anelse om, hvilket materiale der egner sig bedst til sengetøj. Vi giver dig her et overblik over de mest populære materialer på markedet, og præsenterer både deres fordele og ulemper.

Bomuld

Bomuld er et af de mest populære materialer på markedet og det er ikke uden grund. Bomuld er en meget blød og behagelig kvalitet, der er god til at absorbere fugt, hvilket er en fordel, hvis du sveder i løbet af natten. Bomuld er også en åndbar kvalitet, der ikke indeholder nogen allergener.Ulemperne ved bomuld er, at det er en meget absorberende kvalitet, hvilket også betyder, at det absorberer lugte og skal derfor vaskes hyppigt. Bomuld kan også blive meget statisk og krøllet.

Bambus

Bambus er en meget blød og behagelig kvalitet, der er god til at absorbere fugt. Bambus er også en åndbar kvalitet, der ikke indeholder nogen allergener. Bambus er desuden en bæredygtig kvalitet, der er meget holdbar.Den eneste ulempe ved bambus er, at det kan være en kvalitet, der er svær at finde i handlen. Der findes dog både bambus hovedpude og dyne i bambus på markedet.

Uld

Uld er en kvalitet, der har en lang levetid og er derfor meget bæredygtig. Uld er en meget åndbar kvalitet, der er god til at absorbere fugt. Uld har også en selvrensende effekt, der gør, at den ikke behøver at blive vasket så ofte.Uld kan dog være en ulempe for personer, der lider af allergi, da den indeholder forskellige allergener. Uld kan også blive meget statisk og krøllet.

Polyester

Polyester er en kunstig fiber, der er meget blød og behagelig at sove på. Polyester er også en åndbar kvalitet, der er god til at absorbere fugt. Polyester tørrer også hurtigt, hvilket er en fordel, hvis du sveder i løbet af natten.En ulempe ved polyester er, at det ikke er en bæredygtig kvalitet, og at det kan indeholde allergener.

Konklusion

Når du skal vælge de rigtige materialer til din dyne og hovedpude, er det en god idé at overveje, hvilke krav du stiller. Er du allergisk, er det en fordel at vælge bomuld eller bambus, da disse materialer ikke indeholder allergener. Sveder du om natten, er det en fordel at vælge bomuld, uld eller bambus, da disse materialer er gode til at absorbere fugt. Vil du have en dyne og en hovedpude, der både er allergivenlig og åndbar, kan det bedste materiale for dig være bambus.